Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ε.Σ.Σ.Α.Κ.


ΕΣΣΑΚ
Το Εθελοντικό Σώμα Σαλαμίνας Αντιμετώπισης Καταστροφών δημιουργήθηκε από την ανάγκη για ένα σώμα στρατευμένο αποκλειστικά για την προστασία της Σαλαμίνας μας. Γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες του νησιού μας θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις προσφέροντας την συνδρομή μας σε ότι και οπού ζητηθεί για την προστασία του νησιού και των κατοίκων του.

Ο σκοπός του ΕΣΣΑΚ είναι:

1. Η προσφορά εθελοντικής βοήθειας με οποιοδήποτε τρόπο στους συνανθρώπους σε περιστάσεις εκτάκτου ανάγκης όπως σεισμοί, πυρκαγιές, πλημύρες, ναυάγια καθώς και σε οποιαδήποτε άλλου είδους καταστροφή.

2. Η εθελοντική αυτή βοήθεια θα προσφέρεται στα πλαίσια συνδρομής των κρατικών δυνάμεων πυροσβεστικής, αστυνομίας, τροχαίας, στρατού, λιμενικού σώματος, ΠΣΕΑ, Υπουργεία, Περιφέρειες, Νομαρχίες, ΟΤΑ, ΕΚΑΒ, Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, Δασαρχεία και άλλες εθελοντικές ομάδες.

3. Η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών της Σαλαμίνας σε ζητήματα εθελοντικής προσφοράς.

Διανύοντας είδη τις πρώτες μέρες της αντιπυρικής περιόδου, έχοντας συνείδηση του δικαιώματος των παιδιών μας να βρουν και να χαρούν τα εναπομείναντα δάση μας, θα αγωνισθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την προστασία τους. Υπενθυμίζουμε ότι στην Σαλαμίνα υπάρχει το δεύτερο σε έκταση Δάσος της Αττικής, το Δάσος του Άγιου Νικόλαου με 50,000 στρέμματα Με έδρα την ΣΑΛΑΜΙΝΑ από ανθρώπους καταξιωμένους για την εθελοντική πρόσφορα τους για πάνω από 15 χρονιά στο νησί μας, με την συμπαράσταση των Αρχών του τόπου και την στράτευση όλων των συνειδητοποιημένων πολιτών μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Όλοι μαζί μπορούμε.
Δείξε τη δύναμη σου. Γίνε Εθελοντής!